En tilbagevendende irritation over den til tider besværlige rengøring af ovnrist og bradepande efter endt stegning blev grundlaget for denne opfindelse. Formålet har været at slippe for det pladskrævende rengørings arbejde, samt at spare på rengøringsmidler og rent drikkevand. Ved at bruge det formede bagepapir sammen med stegeristen lettes rengøringen væsentligt.
Efter endt stegning fjernes papiret fra ovnristen. Dette kan deponeres sammen med det øvrige husholdningsaffald. Ovnristen aftørres med en fugtig klud, og er herefter igen klar til brug. Det er muligt at placere almindeligt bagepapir på risten for at undgå den direkte kontakt med kødet. Problemet vil så være, at kødet ligger i det afdryppede fedt og væske, og kan derfor være svært at få stegt sprødt og lækkert.
Miljøet skånes for sæberester, og forbruget af kostbart drikkevand minimeres
Fordelen med denne nye type stegerist med det plisserede papirprodukt er helt at undgå brug af bradepande ved stegning.
Stegeristen er opbygget som en almindelig ovnrist, men den er udformet således, at opsamlingsbakker let kan klipses på risten. Bakkerne erstatter bradepandens funktion ved eventuelt udløb af væske fra papiret. Stegeristen er ligeledes udformet, så den let kan placeres på bordpladen med god plads til fingrene.
Papirproduktet er til beskyttelse af overfladen på en husholdnings ovnrist, når den bruges til stegning eller opvarmning. Dette opnås ved at placere et forud formet stykke stegepapir ovenpå og ned imellem de langsgående tråde på ovnristen. Derved undgås den direkte kontakt af kødprodukter med trådene på risten, og trådene forbliver rene. Samtidig vil afdryppet fedt blive liggende lige under kødet i de nederste folder af stegepapiret. Det at fedt og kødsaft forbliver tæt ved kødet gør, at kødet ikke bliver tørstegt.
Få oplevelsen af stegt kød med sund, sprød, smag - med mindre fedt!